Vad vi gör idag 

Våra mål

Lite om vad vi gör idag och hur vi bidrar till ett mer hållbart samhälle 

Vi respekterar naturen och lämnar den alltid i samma skick - om inte bättre! Finner vi sådant som ej hör hemma i naturen tar vi med det. 

Vi skapar en social mötesplats,  en plats där fysiska möten äger rum mellan människor, där idéer, kunskap och erfarenheter delas mellan människor.  

Våra aktiviteter sker utan fossilt drivmedel, er energi och äventyrslust är det enda drivmedlet som krävs! 

Vi brinner för upplevelser och att upptäcka nya platser. Er lokala guide delar gärna med sig tips och vägleder er. Vår vision är att skapa minnesvärda upplevelser. 

Vi samarbetar ömsesidigt med lokala företag på landsbygden och i Örebros stadskärna. 

Vi vill att ni ska känna er trygga under  er resa. Vi tar säkerheten på allvar och ger er en grundlig introduktion så att ni kan kunna njuta till fullo. Er guide är certifierad livräddare för insjömiljöer. 

Vi är med och skapar ett rent hav 

Plast är ett av havets och det marina djurlivets största hot. 

Varje år skadas miljontals havsdjur av skräpet i havet, och om 30 år kan det finnas mer plast än fisk i våra hav.  Därför har CleanSea som mål att göra skillnad för havets djurliv genom att ta bort denna plast ur havet, och du kan hjälpa oss göra det! 

Med ett CleanSea-armband finansierar du vår borttagning av 1 kilo plast och annat skadligt skräp ur havet längs Sveriges kust. 

Var med och skapa ett rent hav och ta upp nästa kilo havsplast idag genom att köpa ditt CleanSea-armband! 

Tips på vad du kan göra för att bidra! 

Ni kan äta på den lokala restaurangen i Katrinelund eller handla er matsäck på ortens matvarubutik i Stora Mellösa. 

Ni kan leva som ni lär - Respektera  och lämna naturen alltid i samma skick som ni fann den - om inte bättre! Finner ni sådant som ej hör hemma i naturen så kan ni alltid ta med det för återvinning.

Är ni flera i sällskapet som skall besöka oss rekommenderar vi er att samåka!    Är ni ett slutet sällskap på 8 personer som bokar en upplevelse kan vi hjälpa till att arrangera transfer till och från Örebro. 

Mål 

Bli Naturens bästa certifierade 

Nature's Best 6 grundprinciper

1. Respektera resmålets begränsningar - minsta möjliga slitage på natur och kultur.

2. Gynna den lokala ekonomin.

3. Miljöanpassa hela verksamheten.

4. Bidra aktivt till natur- och kulturskydd.

5. Satsa på upptäckarglädje, kunskap och respekt.

6. Kvalitet och trygghet på resan.

Läs mer om Natures's best 6 grundprinciper här

Nature's Best blev den första kvalitetsmärkningen av ekoturism på norra halvklotet när den sjösattes under FN:s internationella Ekoturismår - 2002. Nature's Best drivs av Naturturismföretagen (tidigare Svenska Ekoturismföreningen) i samarbete med utvalda partners. Det är ett system skräddarsytt för att garantera hög kvalitet på naturupplevelser i kombination med, ett starkare naturskydd, mer miljöanpassat resande, och omsorg om resmålets kulturvärden.