
Friluftsrecept
LÅT DIG INSPIRERAS

Kanelris med äpple
Supersnabbt mellanmål som tillagas direkt i matkåsan! Enklare kan det inte bli. Förbered riset på lunchen eller till frukost, förvara då riset svalt. Du kan även laga rätten med snabbris. Som variant kan du riva i ett äpple istället för äppelmoset.
Ingredienser
2 personer
1 dl kokt ris (kallt) alt
1,5 dl snabbris + 1 dl vatten (häll av överblivet vatten efter fem minuter)
1 msk äppelmos
1 krm kanel
Tillagning
1. Blanda riset med kanelen.
2. Rör därefter ner äpplemoset.

Tortillas med grönsaker & bacon
Riktigt smaskiga tortillas med bacon eller stekt svamp! Du kan blanda i majs för att göra rätten mer mättande. Ju längre du steker grönsaksröran desto godare blir den, du kan alltid blanda i lite vatten om du kokar bort för mycket vätska.
Ingredienser
2 personer
Vegetarisk: 3 dl skivad svamp
Kött: 8 skivor bacon
Grönsaksröra
2 stora tomater
1 paprika
2 msk tomatpuré
2 krm salt
1 krm svartpeppar
2 msk olja att steka i
4 stora majstortillas
Tillagning

Morotsbiffar med ris och mango-chutney
Ingredienser
Tillagning
2. Ställ nu av riset en kort stund 4. Fräs morötter, purjo, curry och salt i olja under några minuter. 5. Ställ på riset igen och fortsätt koka. 6. Blanda i majsmjöl och maizena med morotsfräset, forma fyra biffar med händerna. 7. Stek biffarna i olja när riset är klart. 8. Bon appetit!