Guidad dagstur

Björkön

Häng med oss på en guidad tur! 

På denna guidade kajaktur tar vi oss till Björkön där vi paddlar längs Göksholms naturreservat, en miljö som bjuder på ett ett rikligt fågelliv och vackra vyer. Under vår tur paddlar vi längs grönområden och små öar där det finns goda chanser att skåda den magnifika havsörnen. 

Vi startar vår dag med en gemensam introduktion på land och i vattnet vid kajakuthyrningen i Katrinelund. Tillsammans paddlar vi norrut, förbi kobbar och skär.  På vår rutt passerar vi Engelbrektsudden, platsen där man tror upprorsledare Engelbrekt mördades då han var på väg från Örebro till Stockholm. Strax efter når vi reservatet Björkön som också omfattar vattnet och de mindre öarna runt om självaste ön. Här möter vi skiftande natur och de öppna markerna som ligger kvar efter den gård som tidigare fanns på ön.  Väl framme i lägret tar vi en välförtjänt fikapaus där ni blir serverade något gott att äta och dricka.  

Här finns tid att utforska och för den badsugna finns ett naturbad intill lägret.  

Följande ingår

  • Introduktion 
  • Kajakhyra - komplett utrustning 
  • Lokal guide 
  • Fotograf & fotografier från turen 
  • Fika och vattenflaska

För vem? 

Turen är anpassad för alla oavsett vilka tidigare erfarenheter ni har av paddling.  Tillsammans går vi igenom säkerhet och teknik för att sedan paddla i ett lugnt och harmoniskt tempo. Som deltagare ska du kunna simma minst 200 meter och lämplig ålder är över 14 år.  

Medtag
Något som skyddar huvudet mot solen, kläder efter väder,  egen vattenflaska, solglasögon, matsäck och ett extra ombyte samt badkläder. 

Uppskattad tid

09:00 - 16:30 

Minst/Max antal deltagare per tur
Minst 4 personer - max 8 personer

Gruppbokning
För 4 personer eller fler kan vi öppna upp en tur bara för er, på en tid som vi kommer överens om.  

Bra att veta
Vindarna och därmed vågorna kan komma snabbt och vi kan behöva ställa in paddlingen eller  planerad rutt med kort varsel. Lite vind och regn gör inget! 

Vi erbjuder er pengarna tillbaka vid avbokning.  Avbokningen behöver ske senast  48h innan planerad utflykt. 100 SEK erhålls i administrationsavgift.  

Se våra villkor