Bäver Safari

Naturupplevlese

När solen sakta sjunker bakom trädtopparna och ljuset bryts genom den täta lövskogen är det dags för dig att paddla ut på bäversafari, det är nämligen då som bävern är som mest aktiv och vågar sig ut ur sin hydda!

Innan avfärd går ni tillsammans igenom paddelteknik och säkerhet med er guide. Med er har ni er personliga guide med mycket god lokalkännedom och utbildad livräddare hos SLS.

Ljudlöst och försiktigt för ni er fram i skymningen mot bäverhyddorna. Sedan 2017 har flertalet flitiga bävrar i området skådats. Naturreservatet i det närliggande området och den orörda naturen blir en fristad för många av de vilda djuren både på land, i vatten och luften. Sakta, sakta tar ni er fram i den varierade vegetationen för att komma så nära som möjligt utan att störa. Du har också möjlighet att få skåda den magnifika havsörnen!

Under paddlingen råder det tystnad och ni kommunicerar endast med tecken. Under er safari stannar ni till på en Ö eller udde för att bli serverade något gott att dricka tillsammans med ett enklare tilltugg samtidigt som er guide berättar om bävern och områdets historia.

Paddlingen är inte fysisk ansträngande, du paddlar i ett lugnt och ljudlöst tempo antingen solo i en stabil singelkajak eller tillsammans med paddelpartner i en dubbelkajak.

Varje kajak och deltagare är utrustad med flytväst, sittbrunnskapell, paddel, vattenflaska, länspump, flottör och vattentät säck.

Tid kan variera beroende på solen nedgång under säsongen. 


Följande ingår

  • Introduktion i kajak
  • Kajakutrustning & vattentäta säckar
  • Lokal guide
  • Fotografier från turen
  • Kaffe, Te, Fika och vattenflaska

För vem?

Turen är anpassad för alla oavsett vilka tidigare erfarenheter ni har av paddling. Tillsammans går vi igenom säkerhet och teknik för att sedan paddla i ett lugnt och harmoniskt tempo. Som deltagare ska du kunna simma minst 200 meter och lämplig ålder är över 14 år. 

Att ta med sig 

Jacka mot regn och vind. Ett varmt ombyte och ett underställ för att ta med i den vattentäta säcken i händelse av regn eller för att ta på sig ifall att du blir frusen efter solnedgång. 

Minst/Max antal deltagare per tur
Minst 2 personer - max 5 personer

Gruppbokning
För 5 personer eller fler kan vi öppna upp en tur bara för er, på en tid som vi kommer överens om. 

Bra att veta
Vindarna och därmed vågorna kan komma snabbt och vi kan behöva ställa in paddlingen eller korrigera planerad rutt med kort varsel. Om vi måste ställa in får ni alla pengar tillbaka men lite vind och lite regn gör inget!

Vi erbjuder er pengarna tillbaka vid avbokning. Avbokningen behöver ske senast 48h innan planerad utflykt. 100 SEK erhålls i administrationsavgift.